info(@)softub.bg

Количка

Поддръжка на вода в басейни и горещи вани

Published by vagopyan on

Водата е безценен природен дар, който дава живот и има редица благоприятни действия върху организма. Тя ни отпуска или лекува, може просто да ни доставя удоволствие и да запълва дните ни с радост.

Важно е, обаче, тя да е чиста, ясна и с възможно най-малко добавки. В днешно време има решения, които ни помагат да поддържаме чиста и кристална водата в басейна, без това да отнема много време. А това е особено актуално, ако басейна се използва за комерсиални цели и загубеното време за третиране на водата са загубени ползи, разбираме печалба.

Тук представяме едно от най-добрите решения за обработка на вода, независимо дали е за лична или комерсиална цел. Компанията-производител е холандска и е доказала възможностите на продукта си и той е добре познат на няколко континента, включително Централна и Западна Европа, а продукта е се казва AquaFinesse®. Предлага се в неконцентриран вид за горещи вани и джакузи, както и в концентриран вид (таблетки) за поддръжка на водата в малки и големи басейни.

 

Какво е AquaFinesse®?

AquaFinesse® е естествена природосъбразна система за грижа за водата. Нейното уникално действие гарантира кристална, чиста и безопасна вода със само едно единствено третиране за седмица. Всеки, доверил се на AquaFinesse®, може да се наслаждава ежедневно на чиста вода, която е приятна и мека към кожата.

Патентованата формула на AquaFinesse® осигурява лесна и опростена поддръжка на водата на басейна. Като действа директно в причинителя на замърсяването и бактериите, AquaFinesse®  намалява необходимото количество от всички видове допълнителни химикали за третиране на водата.

 

Как работи AquaFinesse®?

Това, което прави AquaFinesse® толкова специална, е нейната уникална формула, която е в състояние да погълне напълно биофилма. Биофилмът е практически непроницаем слой полизахарид, в който бактериите живеят и се размножават. Бактериите прилепват и се задържат към всякакъв вид повърхност на басейна. Стени, тръби или аксесоари за басейна, но също и фугите между плочките в такъв вид басейни са благоприятна среда за развитие на бактерии. Можете веднага да разпознаете биофилма: това е тънък слой лепкава субстанция. Конвенционалните дезинфектанти, като хлор и бром, на практика не са в състояние да прникнат в този биофилм. Дори големи количества от препаратите могат единствено да унищожат бактериите във външния слой на биофилма, докато в същото време бактериите във вътрешността на слоя продължават да виреят необезпокоявано и продължават да се размножават.

Формулата на AquaFinesse®  унищожава напълно биофилма, като по този начин бактериите губят своята защита. Така стават уязвими. При това положение минимално кличество дезинфектант ще бъде в състояние ефективно да унощожи бактериите.

Какво се случва, ако във водата попаднат нови бактерии? Те ще бъдат атакувани и унищожени от добавяното количество хлор. Трябва да се отбележи, че количеството нови бактерии, захващащи се по повърхностите на басейна и тръбите, ще бъде редуцирано от AquaFinesse®, а така се предотвратява растежа и разможаването им.

 

Какво е AquaFinesse® POOL и как функционират традиционните продукти?

За поддържане на оптимално качество на водата в басейна, трябва да се проверяват стойностите на различни показатели, като алкалност на водата, ниво на pH и съдържание на хлор. Това измерване трябва да се прави веднъж седмично. В зависимост от резултатите от измерването трябва да се добавят прецизни количества химикали и препарати. Този процес е сложен и изисква време и ресурси. Нещо повече, съществува реален риск да се допусне грешка.

AquaFinesse® POOL предлага екологична, лесна за приложение и изключително ефективна алтернатива. Единственото, което трябва да се направи, е да се добави една или няколко таблетки от AquaFinesse® POOL (1 таблетка за 20,000 литра вода) в дозатора или директно във водата на басейна веднъж седмично за да се поддържа водата кристално ясна и чиста. Изисква се минимално количество дезинфектант, ако се използва в комбинация с този продукт.

Тъй като в този случай са необходими до 70% по-малко химически агенти, AquaFinesse® POOL е щадяща и към най-чувствителната кожа. Свободният хлор остава активен по-дълго време. Уникалната формула на AquaFinesse® POOL я прави една от най-лесните за приложение системи за поддръжка на водата. Въпреки малко по-високата цена за използване на продукта, в перспектива системата е в пъти по-евтина, като се има предвид и че басейна е значително по-малко податлив към замърсяване, особено фугите. Нещо повече, къпещият се получава приятна вода и това се отразява в положителната клиентска задоволеност.  

AquaFinesse® POOL предлага много ползи, когато се използва систематично. Важно е да се знае, защото AquaFinesse® POOL не е решение на проблем, което се случва с еднократно прилагане. Продъктът трябва да се използва ежеседмично, за да гарантира оптимални резултати. Резултати може да се очакват след минимум две седмици след първото третиране на водата. Действието отнема малко повече време, защото в състава си не съдържа агресивни агенти и вещества.

 

Заслужава да се отбележат следните моменти:

Лесна за употреба

Достатъчно е да се добави правилното количество AquaFinesse® POOL таблетки веднъж седмично към водата на басейна, за предпочитане в преливника или с плуващ диспенсър. Количеството зависи от размера на басейна. Една таблетка е достатъчна за 20,000 литра вода.

 

Стабилно ниво на pH

Ако използвате AquaFinesse® POOL, водата в басейна, ще има много стабилна стойност на pH – между 7.2 и 8.

 

Прекрасна мека вода

Системата за почистване AquaFinesse® POOL редуцира необходимото количество химически продукти до 70%. Това има мигновен ефект върху усещането към водата на къпещия се. Усеща се значително по-мека в сравнение с традиционния метод за третиране на водата.

 

Природосъобразна грижа за водата

Заради малкото количество химикали и препарати, къпещият се няма да страда от раздразнена кожа или да има други негативни ефекти върху здравето си. Банските съшо няма да пострадат от обезцветяване от хлора.

 

Чисти стени

AquaFinesse® POOL гарантира много чисти стени, защото този продукт всякакви действия на варовика и редуцира образуването на биофилм, типичния слой с бактерии, който полепва по стените. Стените на басейна изглеждат много добре, но също и с чисти и гладки на допир.

 

Удължен жизнен цикъл на оборудването за басейн

AquaFinesse® POOL предотвратява действията на варовик, хлор или биофилм върху оборудването на басейна и неговите компоненти. Това осигурява удължен жизнен цикъл на цялото оборудване и аксесоари и буквално означава значителни спестявания в дългосрочен план.

 

Чисти фуги

Фугите на басейна също ще бъдат почти като нови. AquaFinesse® POOL дори предотвратява честия проблем от черните гъбички, устойчива плесен, която първо оцветява фугите в розово и след това, в по-дългосрочен план – в черно. Тези фуги не могат да се почистват с традизионните продукти за поддръжка като хлор и бром. Скъп и същевременно нездравословен метод за справяне с този проблем от много собственици на басейни в Испания е да изпразнят басейна, да третират фугите с хидрохлоридна киселина и след това да напълнят отново басейна. Ориентировъчно разхода за това е около 2000-3000 ЕВРО и трябва да се повтаря на всеки 4-5 години. Тъй като AquaFinesse® POOL предотвратява формирането на биофилм, не може да се образуват никакви гъбички. С други думи, проблема с обезцветяването на фугите вече не съществува.

 

Решава проблем с промяна цвета на фугите

Дори и ако басейна вече е засегнат от образуване на розови или черни гъбички по фугите, AquaFinesse® POOL ще успее да намери решение. Тъй като AquaFinesse е натурален продукт, трябва да се има предвид този факт и да се отделят 4-8 седмици за процеса, преди фугите да са почистени напълно. По време на този период много от замърсяването ще намалее, като ще се пречисти от филтриращата система. Затова е важно да се изплакват и почистват филтрите по-често. Когато фугите са вече почистени, използвайте AquaFinesse® POOL веднъж седмично за да поддържате постоянен резултат.

 

Чисто покритие/покривало на басейна

Варовик, хлор и бактерии влияят на покривалото на басейна. То променя цвета си и мръсотията остава в него и около него. Често се използва почистване с високо налягане, предимно през пролетта. На практитка това е в пълно противоречие с предписанията на производителя, защото това уврежда покритието. AquaFinesse® POOL предотвратява всякакво акумулиране и наслояване в покритието, като по този начин то не просто остава чисто, но също издържа по-дълго време.

 

Басейн, готов за използване след зимната пауза

Голямо предимство на системата за почистване на вода AquaFinesse® POOL е, че след зимната пауза може да се наслаждавате на красив и чист басейн с по-малко усилия и за по-малко врем от традизионите методи за почистване. По правило, трявба да направите следните стъпки за да подготвите басейна за използване след зимната пауза: добавяне на хлор, изтъркване, почистване и изплакване няколко пъти. С AquaFinesse® POOL е нужно само да пуснете помпата и след 2-3 дни да почистите басейна (водосмукачка, филтриране). И басейна е готов за използване.

 

Видео за действието при басейни тук

Видео за действието при горещи вани и джакузи тук

Анимация за системата за вода AquaFinesse®  тук

 

Ако сте стигнали до края на този материал, значи вече сте се запознали в детайли с AquaFinesse®. Може би имате колебания или нужда от повече информация – затова сме насреща. Ако имате познати извън България, които ползват тези продукти, може да се допитате и до тях. В крайна сметка този доказан продукт е наличен вече и в България и предоставя висококачествена грижа за водата в басейна.

Categories: За водата